Blog

3 ekonomiska tips för norrlänningar under coronapandemin

Coronapandemin ställer till det för många av oss, både på ett socialt och ekonomiskt plan. Bor du i Norrland finns det redan färre jobb än i de större städerna, och turismen är viktig. Här kommer tre ekonomiska tips till norrlänningar under coronapandemin.

1# Satsa

Först och främst, pandemin kommer att ta slut. Istället för att se svårigheter är det bättre att leta efter möjligheter och att våga satsa. Hitta en distansutbildning som du vill gå. Ta ett jobb som kräver att du pendlar, även om du inte vill. För ett tag kan vi behöva göra uppoffringar. Trots att vi går mot en lågkonjunktur kan det ändå vara klokt att satsa på eget företag. Särskilt som norrlänning. Även om ditt företag inte kan ge dig full inkomst, så är det alltid klokt att ha flera ekonomiska källor. Om du har ett företag idag, så kan du söka fördelaktiga företagslån hos Capcito, som hjälper dig med mer likvida medel redan idag. Det är vad många företagare efterfrågar just nu.

2# Nyttja sommaren

Som norrlänning bör du nyttja sommaren fullt ut för att få inkomst. Om du inte har något jobb kan du sätta plant. Om du är riktigt snabb kan du tjäna rejält med pengar. En annan inkomstkälla är sommarstugan. Många norrlänningar har en sommarstuga, en extra stuga på gården, en fjällstuga eller sjöstuga. Särskilt norrlänningar som bor på landet. Stugor och Norrland hör liksom ihop. Hyr ut din stuga. De flesta svenskar kommer att svemestra i sommar och efterfrågan på just fritidshus stiger. Norrland är ett populärt turistmål. Det är ett enkelt sätt att tjäna pengar medan du gör något annat.

3# Håll koll på pengarna

Vi vet inte hur det ser ut till hösten kan det vara klokt att hålla i plånboken. Satsa pengar på det som kan ge dig en framtid, som utbildning och företag, men använd samma bil som förra året.

fusion