Blog

Bo på landet i Norrland

Om du längtar efter rymd, frihet och en möjlighet att göra vad du vill, så är livet på landet i Norrland ett bra val. Det är billigt, fin natur och en avslappnad kultur.

Bo på landet

Lantliv är lantliv, oavsett var du bor i Sverige. Det som är unikt och fördelaktigt med just Norrland är vidderna, möjligheten att köpa en stor gård och ha mycket mark och närheten till naturen. Om du ska bo på landet i allmänhet så måste du vara beredd på att både skotta snö och lösa praktiska problem, och det gäller särskilt om du bor norrut. Mer snö och längre vinter, samtidigt som du får en möjlighet att verkligen känna av friden och närheten till naturen. Att sitta framför en brasa medan snön yr utanför är ljuvligt. Samtidigt måste du vara beredd på att behöva lösa problem på egen hand, särskilt om du har ett stort hus. Du bör också ha en bil, helst fyrhjulsdriven. Om du planerar att driva företag eller bara vill vara säker på att kunna frakta saker på ett bra sätt, bör du skaffa svensktillverkad bilinredning från Worksystem. Rätt utrustad bil kommer att underlätta mycket.

Möjligheter

Det finns många möjligheter med Norrland: fiska, plocka bär, jaga, ha en extra sommarstuga vid en egen liten sjö och gäststuga på gården till dina vänner. Eftersom det är billigare att bo i Norrland än i Stockholm, så kommer du också få mer tid över. Du behöver faktiskt inte jobba eller pendla lika mycket.

fusion