Blog

Fördelar med att bo i Norrland

Eftersom nästan halva Sverige ligger i Norrland, blir det ett mycket brett geografiskt begrepp. Det är stor skillnad på att bo i Gävle och Kiruna, samtidigt finns det mycket som är gemensamt. En gemensam punkt är närheten till naturen och ofta möjligheten att hitta billigare boende och leva ett mer fritt liv. Det finns många fördelar med att bo i Norrland.

Du får råd med ett eget hus

En stor fördel med att bo i Norrland är möjligheten att kunna äga ett stort hus – ett eget hus med en rejäl trädgård. Oavsett var du bor i Norrland, vare sig det är vid Höga kusten, i Jämtland eller längst upp i norr, finns det nästan alltid ett hus som du har råd med. Självklart är det mycket dyrare att bo i villa i Umeå, än i en by utanför Kiruna, men möjligheten att hitta boendet finns. Vid de större städerna, som Skellefteå, Umeå och Gävle, kan du behöva söka dig lite utanför stadskärnan, men överallt i Norrland är det möjligt att kunna äga ett hus i närheten till naturen. Om du har ett hus, en lägenhet eller en sommarstuga redan och behöver fixa ditt badrum, hittar du snygg badrumsinredning till bra priser hos Buildor. Det är också en stor fördel i Norrland att kan hitta ett större hus att renovera och fixa till precis som du vill ha det. Tinnar, torn eller vedeldad bastu – om du äger ett hus i Norrland finns det sällan några restriktioner kring hur du kan bygga om ditt hus. Bara din kreativitet, och ekonomi, stoppar dig.

Billigare

Det är billigare att bo i Norrland än i många andra delar av Sverige. Bland annat är husen billigare, vilket ger dig en billigare månadskostnad. En annan anledning är att du kan utöva dina fritidsintressen på ett billigt sätt. Om du tycker om att rida, kan du ha råd att ha ett eget stall på gården ute på landet. Om intresset är skidåkning, kan du ofta träna utanför huset. Många norrlänningar är mycket aktiva personer, som istället för att ha shopping som hobby, köper saker för att kunna göra något roligt.

Naturen

Den kanske största fördelen med att bo i Norrland är närheten till naturen. Norrland är natur med små öar av städer eller byar – inte tvärtom. Du hittar lätt både vackra stigar att promenera eller jogga på, och goda möjligheter att jaga och fiska. Det är också enkelt att paddla kanot och plocka bär. Du hittar både blåbär, lingon, vildhallon och hjortron – guld i bärform. I Norrland finns det både skärgård, som Skellefteå skärgård och det skogsklädda inlandet med stora myrar. Sedan finns även Skanderna – vår fjällkedja som vi delar med Norge.

fusion