Blog

Starta företag i Norrland

Det är något särskilt med att bo i Norrland, å ena sidan kräver det ett större eget initiativ och driv då det inte finns lika många arbetstillfällen, å andra sidan erbjuder Norrland mycket frihet för framåt och naturälskande människor. Idag är det lättare än någonsin att starta ett företag i och med den digitala revolutionen och globaliseringen, vilket gör det möjligt att starta företag i Norrland och kunna bo var du vill.

Norrland

Att tala om Norrland är att tala om halva Sverige, i alla fall om halva Sveriges yta. Dock bor inte majoriteten av Sveriges invånare i Norrland. Det gör att det är lätt att kunna få tag på ett fint hus utan att det kostar alldeles för mycket, eller att man behöver bo trångt utan möjlighet till personlig frihet. Tvärtom erbjuder Norrland många möjligheter, både för att starta spännande företag, kunna leva nära naturen och leva ett rofyllt liv. Naturen och avståndet till andra människor skapar också en särskild gemenskap där man blir beroende av varandra. Även om det inte finns lika många människor kan det innebära ett rikt socialt liv. För en person som inte kommer från Norrland eller som bor i en storstad, kan steget att flytta till ett mindre ställe eller norrut kännas stort, men det är många som har gjort det och som är glada över sitt beslut. Om du just nu håller på att flytta och letar efter en flyttfirma i Gävle, kan du anlita Qleano, som både flyttar och städar åt dig.

Starta företag i Norrland

Det finns flera anledningar att starta företag för en norrlänning. Förutom att du skapar ditt eget jobb och även i slutändan kan ge arbetstillfällen åt andra, är ett egen företag ibland din enda möjlighet att du ska kunna bo där du vill. Tack vare den digitala revolutionen och globaliseringen, kan du lika väl arbeta i en by utanför Åsele, som att sitta på ett kontor i centrala Stockholm, om du är IT-konsult, arbetar med marknadsföring eller är skribent. Liksom en drös andra jobb, men globaliseringen ger inte bara internetbaserade jobb till norrlänningar, utan också mycket jobb inom turistnäringen.

Idag är det många japaner, holländare, tyskar och britter som är intresserade av att få uppleva den storslagna fjällvärlden eller att åka på en fascinerande norrskenstur. Även bland svenskar växer intresset att turista i Sverige, svemestra, på grund av klimatförändringarna, vilket ger fler jobb och företagsmöjligheter i Norrland. Eftersom det är billigare att köpa hus och gårdar i Norrland än i resten av Sverige, kan du med andra ord köpa en relativt stor gård utan att behöva ta ett för stort lån, och sedan tjäna pengar på både din gård, men också på nätet.

fusion