Blog

Sundsvall – Norrlands huvudstad

Norrland har mycket vackert att erbjuda och för den som längtar till ett lugnare liv med närhet till natur och friluftsaktiviteter så är Sundsvall svårslaget. Med en kombination av kultur, universitet och friluftsliv har den här staden precis allt man söker. Vi tittar lite närmare på Sundsvall och dess utbud!

  • Norra Berget

På norra berget samsas kring 40 historiska byggnader, djur och naturreservat. Området är välbesökt och det är inte konstigt med den vackra utsikten och naturstigarna kring området. Djuren som huserar på norra berget är av svensk lantrastyp och är med andra ord djur vi vanligtvis hittar och är bekanta med i Sverige. Det brukar anordnas en mängd olika aktiviteter på norra berget och såklart den traditionella vårelden sista april. Här kan du äta gott fika och njuta av atmosfären. Ett måste att besöka väl i Sundsvall!

  • Stadskärnan

På väg ner från norra berget hittar man stadskärnan med alla de hus som byggdes upp efter den stora branden i Sundsvall år 1888. Om man gillar arkitektur så lämnar inte dessa byggnader en besviken. Här kan du bland annat se Hirschska huset, ett pampigt hus som också är utnämnt till ett av Sveriges vackraste hus. Huset är uppbyggt i två etapper och är byggt på slutet av 1800-talet och är ovärderligt för stadsbilden. Ett annat hus som är uppfört senare än 1800-talet men väldigt fint och rogivande är biblioteket som ligger beläget nere vid vattnet vid navet. Huset är gjort i sten och glas i massor och rymmer verk från Sara Danius till studielitteratur och böcker för de små. Här finns även ett café och biblioteket har en utställningssal där det ofta anordnas konst – och fotoutställningar. Man har även språkcafé och en liten shop på plats. Perfekt att slå sig ner efter en dag på stan eller till tentaplugget.

I stadskärnan hittar man också det sedvanliga utbudet av butiker. Där finns H&M, Cervera, Carlings men även populära andrahandsbutiker med mycket bra utbud och riktiga fyndpriser. Om du vill starta upp ett företag här så ta kontakt med Qred, de hjälper dig med ditt företagslån. Du kan räkna med service i toppklass och ett fördelaktigt erbjudande för just din dröm om ett företag mitt i Sundsvall. Caféer och restauranger finns det gott om och om du besöker staden rekommenderas att du bokar in en hotellnatt på Elite Knaust. Elite Knaust lever upp till namnet Elite och byggnaden är lika fantastisk inuti som utanpå. Elite Knaust erbjuder mat och dryck i toppklass och har riktigt lyxiga rum att slappna av i efter att du gjort en dag i Sundsvall.

  • Mittuniversitet

Som Norrlands huvudstad har staden även ett universitet som ligger beläget vid vattnet, ett stenkast från butiker, liv och rörelse. Byggnaden är cylinderformad och området kallas Åkroken. Universitetet erbjuder en mängd olika utbildningar, både på plats och som distansundervisning, och har goda kontakter med arbetslivet.

Välkommen till Sundsvall!

fusion