Blog

Att äga skog i Norrland

Något av det bästa med Norrland är att se naturen och främst skogen som finns där. Norra Sverige är relativt välmående i dagsläget och intresset för skogen är stort på många olika sätt vilket har skapat begränsningar i skogsbrukandet. Men trots detta finns det stora förhoppningar om att en hållbar skötsel ska både ge volymer att avverka och ett magnifikt skogslandskap att njuta av.

Att äga skog har länge setts som en stabil investering och du kan tjäna pengar på stigande markpriser och på att sälja virke. Om du är intresserad av att själv äga skog i Norrland är det en fördel om du är intresserad av skogsarbete och kan ta hand om skogen. En skog kräver ständigt underhåll och professionellt skogsarbete kräver pålitlig och hållbar utrustning.

Att kunna köra motorsåg är en bra basfärdighet

Att ta motorsågskörkort och köpa motorsåg är några saker som du behöver göra om du ska köpa skog. Försök också att hitta en motorsåg som passar dig. Sedan kan du alltid köpa motorsågskedjor på rembutiken.se till din motorsåg. Du kommer garanterat behöva någon ny motorsågskedja. Vilken längd du ska ha på sågkedjan beror helt på vilket sågsvärd du har. Du kan alltid be om råd och hjälp om det är något du undrar över när det kommer till sågkedjor. Det kan vara så att du behöver mer saker som exempelvis en röjsåg. Att kunna köra både röjsåg och motorsåg ger dig basfärdigheter som är väldigt användbara. Att kunna ta hand om din egen skog är en stor fördel. När du köper skog är det bra som ny skogsägare att lära dig allt om skogen som skogstermer, hur snabbt skogen växer, röjning, gallring och föryngring. Det är roligt att vara skogsägare men det kräver ansvar. Det är bra att göra en skogsbruksplan så att du har en tydlig plan för vad du behöver göra och när. En skogsbruksplan är ett stöd för dig i din skötsel och planering av skogen. Att äga skog är roligt och det finns flera utbildningar och kurser du kan gå för att bli ännu bättre på att ta hand om din skog.

Njut och upplev din skog

När du väl äger skog ska du gå ut och promenera i den. Det finns inget bättre sätt att lära dig mer om skogen och att få en känsla för just din skog. Du kan med fördel anteckna och dokumentera vad du ser så att du kommer ihåg. Det kan vara ett dike som behöver rensas eller en fin glänta som behöver röjas upp.

fusion