Blog

Norrland som resmål

Allt fler människor får upp ögonen för de guldkorn som gömmer sig i Sveriges norra delar. Såväl svenskar som utländska turister strömmar dit för att ta del av den oslagbara naturen, lugnet och de sevärdheter som finns. De senaste åren har Norrland som turistmål ökat i popularitet och haft en stadig tillväxt.

Länge levde en tradition i Sverige att man enbart åkte upp till Norrland och dess fjäll under vinterhalvåret för att då kunna utöva olika typer av vinteraktiviteter, till exempel utförsåkning, skoteråkning och att åka längdskidor. Man åkte upp till fjällen för att ta del av en riktig vinter med mycket snö.

Men nu börjar allt fler upptäcka att Norrland är en del av landet som man kan besöka vilken årstid som helst, varje årstid har sin charm och bjuder på sin unika upplevelse. Många av de klassiska skidorterna som tidigare enbart hade säsongsöppet på vinterhalvåret har nu fått en säsong till på sommarhalvåret och har kunna utöka sina aktiviteter och erbjuder till exempel åkning av mountainbike när backarna är fria från snö.

Vandring är en annan aktivitet som har ökat i popularitet och Norrland lockar flera turister, både inhemska och utländska, just för de häftiga vandringsleder som finns här. Här kan man vandra såväl uppe i bergen som i de norrländska skogarna och det är många som kommer dit som vill uppleva lugnet och se orörd natur. Här kan man njuta av kortare dagsvandringar och sova bekvämt i stugor eller gå in för friluftslivet helt och ta med sig ett tält.

fusion