Blog

Kändisar från Norrland

I Norrland har det uppfostrats en hel del människor som har blivit ett med svenska folket på ett eller annat sätt.

Härifrån kommer bland annat Martin Beck, eller rättare sagt Peter Haber, som också är känd som Sunes pappa Rudolf. Peter är mest känd som skådespelare och fick ett rejält genombrott i och med alla de Beck-filmer som har spelats in och gjort succé.

Ett annat känt namn som också är från Norrland är ingen mindre än Victoria Silvstedt. Victoria är mest känd för alla hennes uppmärksammade skandaler på 90-talet och hennes medverkan i Fröken Sverige. Men hon har också en karriär bakom sig som elitidrottare och skådespelare, numera har hon en karriär med valutahandel.

Sedan har vi författaren Stieg Larsson som med sina Milleniumböcker, som handlar om rebellen Lisbeth Salander, har blivit känd över hela världen. Böckerna har blivit till film och gjort stor succé såväl nationellt som internationellt.

På artisthimlen hittar vi den fantastiska sångaren Tommy Körberg som har en röst utan dess like. Han har vunnit grammis två gånger och har flera uppmärksammade låtar i sin diskografi. Tommy har även haft en karriär inom film och teater parallellt och senast har han bland annat synts i serien Finaste familjen.

En annan välkänd skådespelare med rötterna i Norrland är ingen mindre än Rolf Lassgård. Förutom en egen skådespelarkarriär så var han också en av dem som startade upp Folkteatern i Gävle. Rolf har en gedigen lista över sina medverkanden. Mest känd är han förmodligen för sina insatser i filmen, och serien, Jägarna. Hans medverkan i huvudrollen som Ove i filmen “En man som heter Ove” gjorde också storslagen succé.

fusion