Blog

Campa i Norrland

I Norrland finns det mycket att uppleva: bergstoppar, sjöar, underbar natur och är du här vid rätt tidpunkt kan du få uppleva midnattssolen. Här uppe finns många trevliga campingplatser att välja mellan, kanske vill du bo på en och samma camping under hela semester eller åka till flera för att uppleva så mycket nytt du kan. Campingsemestrar ökar för varje år, både husvagnar och husbilar som byggs i dag gör det smidigare att stanna till på olika campingplatser. Högt uppe på fjällen finns även trevliga restauranger som serverar god mat, de kan ligga i anslutning till en campingplats eller en bit bort.

Ava havsbad och camping

Denna lilla men trevliga camping har trots sin storlek plats för både husvagnar och husbilar och den ligger intill E4. Ava campings restaurang har fullständiga rättigheter, erbjuder god mat som olika grillade rätter men också sallader och kaffe med något gott till. Avas restaurang bjuder även ibland på underhållning, det kan vara en trubadur som kommer och sjunger vackra visor eller en orkester som underhåller och någon gång är det dans som gäller. Den lilla lokalen och scenen på Ava havsbad

och camping ger ett mysigt intryck och det är lätt att känna sig hemmastadd där. Publiken som kommer är både campinggäster och de som har egna stugor i närheten.

Uppe i Norrland är utsikten vidsträckt, köp därför med dig ett nattsikte så du under nattetid kan se ut över fjällen och sjöarna. En sådan kan du köpa i speciella butiker som säljer jaktutrustningar eller på nätet där du hittar många sorter att välja mellan.

Det finns även en sandstrand här som är mycket omtyckt både bland turister och de som bor här året runt. Sandstranden ligger på promenadväg från campingen och här finns en lekpark med gungor, studsmatta och en utomhusbowling.

Gullviks havsbad camping och stugby

Vid en av Norrlandskustens mysigaste sandstränder, omkring 15 kilometer sydost om Örnsköldsvik ligger ovanstående camping. På Gullviks camping hittar du flera trevliga aktiviteter till exempel kajaker, paintball, äventyrsgolf, pool och mycket mer som passar både stora och små. Här på trevliga Gullviks campingplats finns förutom en underbar natur en mindre servicebutik och en restaurang med fullständiga rättigheter och båda har öppet under sommaren. Alldeles intill camping hittar du mysiga vandringsleder som inbjuder till sköna promenader. Vill du, kan du passa på att åka upp till Höga Kusten och uppleva de vackra naturupplevelserna som finns där och som du inte kan uppleva någon annanstans i Sverige.

fusion